Tips voor het kopen van je vogel

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een gouldamadines!

Ik wil graag de ruimte zien waar de gouldamadines verblijven en let dan op hoe schoon de kweker te werk gaat.  Hoe ziet de ontlasting eruit van alle gouldamadines? Aan de  ontlasting  kan je zien hoe gezond een gouldamadine is. Echter is dit nooit voor 100% zeker  vast te stellen maar je kan dan wel een basisanalyse maken.
Vraag aan de kweker  waar de ouders (broedlijn) vandaan komen. Voor mij is dat van essentieel  belang om inteelt te voorkomen. Zo behoud ik een goede gezonde broedlijn in mijn kweek.
Vraag aan de kweker  hoe oud de gouldamadines zijn en wat zijn broedcyclus is. Dit kan een teleurstelling voorkomen in de start van de  kweek.
Vraag de kweker wat zijn voedingswijze is voor de gouldamadines. Ik bied mijn gouldamadines een ruim assortiment aan voedingswaarde aan om ze de juiste voedingstoffen te geven die zij op dat moment nodig hebben (net als in de natuur)  Ik probeer alles biologisch te houden.
Vraag aan de kweker of u bij hem een lege fles, welke u van thuis meeneemt, met water mag vullen. Ik vraag dit omdat de waterhardheid per regio behoorlijk kan verschillen. Ik meng de meegenomen waterfles vervolgens met mijn eigen water van thuis om langzaam de overstap te maken. Zo voorkom ik darmproblemen bij mijn gouldamadines
Als ik eenmaal thuis ben met mijn nieuwe gouldamadines houd ik de vogels minimaal één week apart ter observatie voor eventuele ziektes.