De kweek van 2019/2020

De kweek van 2019/2020 is een hele intensieve kweek, waar ik heel veel uren aan besteed.

Van veel koppels is dit hun eerste broed, dus wat ik altijd zeg onervaren ouders. Klinkt heel negatief, maar dat is het niet. Ze moeten het gewoon leren en dat kost tijd. Dus geduld is een schone zaak!
Met onervaren ouders kan er veel misgaan, van eitjes die niet bevrucht zijn tot eitjes die bevrucht zijn en dat ze er niet meer op gaan zitten of dat ze stoppen met het voeren van de jongen.
Het is daarom ook altijd wel aanteraden om een koppel te laten vormen waarvan 1 een ervaren ouder is.
Deze luxe had ik niet, dus vandaar deze hele intersieve kweek. Elk koppel heeft een aparte administratie, waar informatie in staat hoe de kweek verloopt en wat ik eventueel aankomend kweekseizoen anders kan doen. Ik hou ook per koppel bij wat voor voer ik geef als ze aan het broeden zijn. Ik heb namelijk bij een aantal koppels waar ik het eikrachtvoer laat staan met de broed. Dit heeft bij hun een positief effect. Normaal haal je altijd het eikrachtvoer weg als een koppel is gaan broeden en geef je pas eikrachtvoer als het eerste jonge 2 dagen oud is.
Tot nu toe heb ik 71 jongen, waarvan 10 wild kleuren en de rest blauw, split voor blauw, zilver & geel. Het resultaat van de jongen ben ik nu al trots op! Er zitten nog een aantal koppels op eitjes en jongen dus ben erg benieuwd.