Cultuurvogels

Vorig jaar ben ik begonnen met een plan van aanpak om cultuurvogels te houden en daar mee te gaan kweken, en uiteraard niet voor de %100 maar voor de %250. 

Een Mooie grote buiten volière is een prioriteit, maar de kunst van een grote buiten volière? is het groot te houden!   Ik wilde graag beginnen met een koppel baardmannen en een koppel Zwartkopsijs ook wel genoemd Magellaansijs en een koppel major putters. 

De kunst is weten waar je de vogels gaat kopen en hoe de kwekers met de vogels om gaan  zoals met de verzorging van hun vogels en of het buiten kweek is, buiten kweek vind ik erg belangrijk voor het houden van cultuur vogels.  we willen allemaal gezonde sterke vogels op hok en volière  al kan er altijd natuurlijk wat uitval  zijn, het is namelijk geen product maar een levend dier.

Eigenlijk raden alle kwekers mij af om deze vogels bij elkaar te doen  Met broedtijdkunnen deze mannentjes behoorlijk agressief zijn naar elkaar toe, maar ik zal robbert niet zijn om mijn eigen plan te trekken. Ik heb de volière zo ingericht dat de”kweek koppels”  in rust kunnen gaan broeden en toch bij elkaar in een en dezelfde  ruimte kunnen zijn zonder problemen te veroorzaken. 

Ik ben dus begonnen met intotaal drie koppels in een Volière van 16 M2. voor drie koppels is dat een fantastische ruimte om zo mooie nakomelingen te creëren. Ik ben erg trots op de kweekresultaten van mijn natuurvogels

Klik op de namen van de vogels  om meer informatie te zien!

Baardmannen

Major putter